Over mij

Home / Over mij

 

Vakantie-Surfer nu ook een koffiegenieter.

header over mij koffieervaring

Ik ben opgegroeid met de traditionele filterkoffie met Douwe Egberts erin. Prima koffie. Mijn smaakpupilleen zijn langzaam veranderd toen ik op surfvakantie ging naar Italië en Spanje. Waar je na dag surfen om een café vraagt en dan espresso krijgt. Heerlijke volle sterke koffie! Maar dit hoort bij de sportieve vakantie ervaring toch? Niet helemaal, want mijn vriendin heeft ook keer haar reiskoffer volgestopt met koffiebonen en gemalen koffie uit Centraal Amerika, Costa Rica. Toen zag ik mijn kans schoon om de klassieke Italiaanse koffiepot ook wel genoemd de Moka Express aan te schaffen en de filterkoffie tijdelijk opzij te schuiven.

De Italiaanse koffiepot

Dit heb ik geweten, de filterkoffie staat nu in het stof in de berging. Ik ben nu niet alleen grote fan van de Italiaanse koffiepot, maar ook van kwaliteit koffie. Het proberen van verschillende koffiebonen en koffiesmaken heeft mijn smaakpupilleen echt verrijkt. Ik heb alles geprobeerd wat in de schappen staat van de supermarkten maar kwam nog steeds wat te kort. Ik ben verwend geweest met een echte Italiaanse Espresso smaak. Een espresso die zacht, romig en toch heel geconcentreerd van smaak is. Want ook wat je in Nederland in de horeca krijgt is helaas vaak teleurstellend. Veelal wordt gewone koffie gewoon wat sterker gezet en dit wordt dan espresso genoemd, of je krijgt de de bekende slobberbak. Ik weet het, ik ben verwend.

Caffe new york in Toscaanse

Caffe new york in Toscaanse

Wat is Caffé New York koffie?

Alles begon in 1930 met de Liberty stijl Bar in Corso Roma opgericht door “sor” Ugo Incerpi, in Montecatini Terme, een internationaal bekende ontmoetingsplaats.
De eigenaar van de bar New York kocht een machine voor koffie “braden”, zodat hij een bepaald product om zijn verfijnde clientèle, die de thermen stad bezocht om te rusten en ‘passare le acque “(en drinken depurating water) kon voorstellen. Zijn koffie was zo goed dat in een korte tijd het woord te verspreiden, en op zondag mensen kwamen zelfs van Florence om het te proeven.

Dus elke keer als je de smaak van een kopje Caffè New York koffie proeft, sluit je ogen en denk dat het 80 jaar geschiedenis bevat. Caffè New York een koffie die echt en oprecht, net als de Toscaanse karakter.

voordeelpakket  4 x 40 cups

voordeelpakket 4 x 40 cups

Proefpakket koffiecups om lekker voordelig deze premium koffie te proberen

Uniek als een cadeau of geschenk. De lekkerste 4 mélange in 1 koffiepakket voor jezelf of als geschenk in een geweldig bonenproefpakket. In zakjes van 250 gram verwerkt. Bestel vandaag en ga morgen genieten van jouw heerlijke koffie.

Nu wil ik graag mensen, het liefste koffieliefhebbers, deze Italiaanse koffie ervaring thuis aanbieden. Via het gebruik van een simpele Moka Express en de juiste bonen. Met een paar tips kan je vandaag al starten. Ik ben geen zelf geclaimde expert, maar wel een groot liefhebber.

Ariën Reijs
Willem 1 laan 11
5342 GJ Oss
tel. 0412 – 626454 /06 – 51151050

Nadat ik heb een aantal maanden in Turijn heb gewoond, ben ik de Italiaanse keuken nog meer gaan waarderen! Maar ik heb vooral genoten van die heerlijke espresso’s en cappuccino’ die je overal kon krijgen.

Eenmaal terug in Nederland was ik natuurlijk gewend aan die lekkere Italiaanse koffie. Toen viel me op dat er helaas maar weinig mensen in Nederland zijn die échte lekkere espresso of cappuccino kunnen maken.

Espresso maken met vallen en opstaan

‘Louis was een prachtmens die een groot deel van zijn leven heeft gewijd aan de totstandkoming van de espressocultuur in Nederland. Hij heeft Nederland internationaal op de koffiekaart gezet’, zegt Veldkamp. 

Ariën heeft ook een eBook geschreven over de perfecte espresso maken, wat ik gelijk ben gaan lezen als koffieliefhebber en heb lopen door pluizen. Want koffie maken en met name de espresso in de Bialetti Moka Express is elke keer weer een leuk experiment. Juist het bezig zijn met je koffie vind ik zeer aangenaam.

Je kunt hieronder gratis zijn gids/handleiding over downloaden!

Even voorstellen: mijn naam is Heiko Hartsuijker en ik ben de koffiedrinker en blogger achter zelfkoffiezetten.nl

Heiko Hartsuijker
heiko@zelfkoffiezetten.nl

Even voorstellen: mijn naam is Ariën Reijs en ik ben de persoon achter koffiekwaliteit.nl
Ariën Reijs
tel. +31(0)412-626454
info@koffiekwaliteit.nl

Contact opnemen?info@koffiekwaliteit.nl
Neem contact op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search